Posted: Wed Feb 22, 2012 7:17 pm |
|
 |
 |
Bu konuyu açan ve altınada destekleyici yorum yapan arkadaşlar;
Size maalesef, güzel İslam dini etrafınızdaki insanların yanlışlarından, yaptıklarından dolayı çok yanlış bir şekilde gösterilmiş. Bu dediğimi görüp, bazılarınız ''aaa git işine, ben biliyorum herşeyi, benim dedem hacı, amcam hoca, onlarda böyle böyle... benden iyi mi bileceksin dini'' diyebilir. Bu kadar kibirli olup, herşeyi bildiklerini zannetmesinler lütfen, bana değil, kendilerine yazık ederler gerçekten.
Gerçekten İslam dinini öğrenmek istiyorsanız,
Kur'an meali okumakla kalmayın; kafanıza takılan ayetleri gidip arapça bilen, sizden DAHA İYİ BİLEN kimselere danışın. Unutmayın ki Kur'an 23 yıl içinde, çeşitli olaylard sonunda vahiy ile oluştu. Özellikle bu tartışılan konular hakkında, Peygamberimizin açıklamalarını, Sahabenin açıklamalarını bilmeden kendinizi alim zannedip yorum yapmayın herşeye.
Peygamberimizin hayatıyla ilgili bir kitap alıp okuyun, bakın bakalım sizin o verdiğiniz ''Müslüman AMA...'' örneklerinin bir tanesini bile bulabilecekmisiniz...
Etrafınızda gördüğünüz insanların yanlışlarıyla uğraşmaktansa, kendinize bakın. ''oooo, görüyormusun başı örtülü ama neler yapıyor... bak bak bak, namaz kılıyor ama gidiyoor neler yapıyor''
gibi yorumlar yapıp, başkalarıyla uğraşmaktansa, herşeyin doğrusunu öğrenip, kendinizi düzeltmekle zamanınızı değerlendirin bence. Yoksa yine kendinize yazık edersiniz, siz kendinizden başka kimseden hesap vermeyeceksiniz. Kimse size gelip ayşenin, mehmedin günahlarından sormayacak. Siz kendinizden sorumlusunuz öncelikle...
Eğer samimi, içtenlikle doğru yolu bulmayı isterseni Allah'dan, doğru yola iletilirsiniz inşallah
|